ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Η Σαντορίνη και η Μήλος στους κορυφαίους προορισμούς για τους ταξιδιώτες που πρόκειται να γίνουν γονείς

 

Το Babymoon, το «φεγγάρι» της εγκυμοσύνης που συνήθως έπεται του Honeymoon, είναι μία πολύ σημαντική περίοδος για τα ζευγάρια που περιμένουν να έρθει στον κόσμο το νέο, εύθραυστο μέλος της οικογένειάς τους. Επίσης, αυτή είναι μία πολύτιμη στιγμή για τους μέλλοντες γονείς, ώστε να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους, να φροντίσουν ο ένας τον άλλο και να χαλαρώσουν, καθώς στη συνέχεια, εκτός από τις χαρές, αναμένονται πολλά ξενύχτια και έγνοιες.

Πλέον, οι γυναίκες δεν φοβούνται να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως συνέβαινε παλαιότερα, αντιθέτως, το επιδιώκουν και αποφασίζουν σοφά, ανάλογα με τους μήνες που τους επιτρέπεται και τη γενικότερη φυσική τους κατάσταση.
Προς αυτή την κατεύθυνση, όλο και περισσότερα ζευγάρια ανά τον κόσμο αναζητούν προορισμούς και ξενοδοχεία που θα τους προσφέρουν ακριβώς αυτό- φυσικότητα, άνεση, ασφάλεια αλλά και τον ρομαντισμό, συστατικό που δεν πρέπει να λείπει, για να θυμίζουν όλα honeymoon. Μία από τις κορυφαίες αναζητήσεις των ζευγαριών για Babymoon, είναι και η Ελλάδα.

Μάλιστα, στην Google, στην ερώτηση εάν η Ελλάδα είναι καλός προορισμός για Babymoon, απαντάται ότι «η Ελλάδα έχει μια πληθώρα θεαματικών περιοχών που μπορούν να χρησιμεύσουν ως σταθερός προορισμός για Βabymoon». Παράλληλα, στην πιο συχνή ερώτηση των ζευγαριών, «Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Ελλάδα όταν είστε έγκυος;», το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, απαντά ότι η ασφαλέστερη περίοδος για ταξίδια είναι το δεύτερο τρίμηνο κατά τη διάρκεια των 18-24 εβδομάδων. Σε κάθε περίπτωση, πριν τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, τα ζευγάρια θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, ο οποίος και θα τα καθοδηγήσει.

Όμως, όλοι οι ειδικοί συνηγορούν στο ότι ο ήλιος είναι πολύ σημαντικός για την ευημερία της εγκύου, καθώς το φως του έχει αδιαμφισβήτητη επίδραση στις ορμόνες και βοηθά το σώμα να παράγει περισσότερες ορμόνες ευτυχίας, όπως η σεροτονίνη. Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Travel.gr στον παγκόσμιο ιστό, όντως η Ελλάδα φαίνεται να πρωτοπορεί ταξιδιωτικά και στο κομμάτι του Babymoon. Λογικά, θα είχε κανείς την αίσθηση ότι η Σαντορίνη είναι ένας προορισμός αφιερωμένος μόνο στους γάμους και στον μήνα του μέλιτος. Όμως όχι.

Όπως και η Μήλος, έτσι και η Σαντορίνη προτείνεται για babymoon από αρκετές ξένες τουριστικές επιχειρήσεις και ξένα μέσα- είναι μάλιστα μέσα στους 20 καλύτερους προορισμούς για Babymoon στην Ευρώπη.

Ελλάδα: Στην 13η θέση παγκοσμίως για Βabymoon -Καλύτερη χώρα για Beach Babymoon στην Ευρώπη το 2023

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, στο δημοφιλές, ολλανδικό site Salt in our Hair των Hannah & Nick, η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση των κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως για Babymoon και η καλύτερη χώρα για Beach Babymoon στην Ευρώπη το 2023.

Ειδικότερα, στην περιγραφή της κατάταξης αναφέρεται ότι η πανέμορφη Ελλάδα, με το απαστράπτον γαλάζιο του Αιγαίου, τα σπίτια και τις εκκλησίες με λευκό τρούλο, τις ατελείωτες μπλε πόρτες και τα ροζ κρεμαστά λουλούδια της βουκαμβίλιας, είναι ότι πρέπει για Babymoon, καθώς ζωντανεύει όνειρα αντίστοιχα του κινηματογραφικού Mamma Mia. Μία ή δύο εβδομάδες σε παραθαλάσσιο σπίτι ή ξενοδοχείο στα ελληνικά νησιά, όπως είναι η Σαντορίνη και η Μήλος, στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου που υπάρχει περισσότερη δροσιά και ηρεμία, είναι ότι καλύτερο για την ευημερία και ψυχολογία των μελλοντικών γονέων.

Εκτός από τη χώρα μας, οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί που προτείνονται για εξαιρετικά Babymoon, είναι μεταξύ άλλων περιοχές στην Ιταλία, όπως η Umbria, μικρές πόλεις της Γαλλίας και ιδιαίτερα στη Γαλλική Ριβιέρα, Πόρτο και Λισαβόνα στην Πορτογαλία και η πόλη Bath στην Αγγλία. Όσον αφορά στη διαμονή, τα θέρετρα που προτιμώνται είναι στην πλειοψηφία πεντάστερα, οργανωμένα resorts, ιδανικά για Babymoon, τα οποία προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν spa ειδικά διαμορφωμένα για ζευγάρια και εγκύους, επιλεγμένα γεύματα κατόπιν συνεννόησης, ακόμη και φωτογραφήσεις που απαθανατίζουν τις εκκολαπτόμενες οικογένειες στις ωραιότερες στιγμές της ζωής τους.

Βέβαια, ένα μακρινό ταξίδι με αεροπλάνο ή πλοίο δεν είναι ότι καλύτερο για μία έγκυο, γι’ αυτό και αρκετοί ειδικοί συνιστούν ταξίδια που να μην υπερβαίνουν τις 4 ώρες. Συνεπώς, οι ευρωπαϊκοί προορισμοί απευθύνονται περισσότερο σε ζευγάρια που έχουν τη βάση τους εντός των ευρωπαϊκών εδαφών.

Από την άλλη πλευρά του ωκεανού, φαίνεται ότι τα ζευγάρια λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τον σχεδιασμό ενός ονειρεμένου Babymoon. Τα τελευταία χρόνια, η τάση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερη άνοδο, με αποτέλεσμα πολλές ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως η Four Seasons, ταξιδιωτικά πρακτορεία και περιοδικά για νέους γονείς, να ενσωματώνουν στις ταξιδιωτικές τους προτάσεις συγκεκριμένους προορισμούς για τον εναλλακτικό μήνα του μέλιτος.

Λαμβάνοντας ως παράδειγμα τη Four Seasons, οι προορισμοί που προτείνει όπου τα ξενοδοχεία της έχουν εξειδίκευση στο Babymoon, συμπεριλαμβάνουν τη Φλωρεντία, το Μάουι, περιοχές στη Νότια Γαλλία, τα Hampshire και Scottdale στην Αγγλία και το Ντένβερ στις ΗΠΑ. Τα χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται σε ένα όμορφο ταξίδι, είναι οι άνετοι χώροι, οι ειδυλλιακές σουίτες, η φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος χώρου, οι πλούσιες παροχές, όπως είναι η θερμαινόμενη πισίνα και φυσικά οι περιποιήσεις στα spa και στα κέντρα ευεξίας. Στις ΗΠΑ, που όπως φαίνεται ηγείται του Babymoon, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία προτείνουν πακέτα σε ξενοδοχεία όπως είναι το Westin Kierland Resort στο Scottsdale της Αριζόνα, το Naples Grande Beach Resort στη Φλόριντα, το Half Moon – Montego Bay στη Τζαμάικα, το Ko’a Kea Hotel & Resort, Kauai, Χαβάη και το Punta Placer -Oaxaca στο Μεξικό. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για μεγάλα, οργανωμένα θέρετρα που εκτείνονται σε εκπληκτικά φυσικά περιβάλλοντα και είναι σε θέση να προσφέρουν ό,τι μπορεί να επιθυμήσει το ζευγάρι για ένα μαγικό Babymoon.

 

Πηγή:travel.gr

Ακολουθήστε μας