ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Κανονιστική απόφαση για διακοπή οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

 

Κάτοικοι και δημότες της Μήλου

Καθημερινά λαμβάνουμε παράπονα από μέλη μας σχετικά με την μη παύση των οικοδομικών εργασιών εντός τουριστικής περιόδου.
Το νησί μας βρίσκεται εδώ και χρόνια σε τουριστική άνθηση η οποία όμως συνεπάγεται ευθυνών και ανάγκη ρύθμισης για να μπορεί να καταστεί βιώσιμη για όλους μας.
Η τουριστική κίνηση δημιούργησε την ανάγκη υποδομών και έφερε επενδύσεις στο νησί μας. Αυτή την στιγμή κατασκευάζονται ή θα κατασκευαστούν πάνω απο 100 οικοδομικές άδειες κάθε χρόνο με ανοδική τάση. Δυστυχώς όμως η απουσία κανονιστικής ρύθμισης του Δήμου Μήλου σε συνδυασμό με την έντονη οικοδομική δραστηριότητα έχουν οδηγήσει πολλά μέλη μας αντιμέτωπα με όμορες οικοδομές οι οποίες δεν έχουν σκοπό να παύσουν τις εργασίες τους κατά την τουριστική περίοδο.
Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί συνάδελφοι μας να γίνονται δέκτες έντονων παραπόνων, να υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη λόγω μεταφοράς των πελατών τους σε άλλο κατάλυμα ή πρόωρης αναχώρησης λόγω όχλησης και σε τελική ανάλυση υποβάθμισης του τουριστικού προϊόντος στο νησί μας που όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε για να κατέχει η Μήλος μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις που έκανε το σωματείο μας, ως αφορά τις επιστολές μας για το συγκεκριμένο θέμα στον Δήμο Μήλου με Αρ. Πρωτ. 2157/25-04-2023
Επίσης στο δημοτικό συμβούλιο της 19/05/2023 υπήρχε ως θέμα η συγκεκριμένη ρύθμιση τονίστηκε απο τον Δήμο η ανάγκη εύρεσης μιας λύσης και το θέμα παραπέμφθηκε σε επιτροπές του Δημου, όμως εμάς ως σωματείο και ως ΔΣ δεν μας καλύπτει ο συγκεκριμένος χειρισμός και θα θέλαμε να επανέλθει το θέμα εκ νέου για ευρύτερη διαβούλευση με όλους τους κλαδικούς και κοινωνικούς φορείς σε επίπεδο Δ Σ με σκοπό την δημιουργία μιας κανονιστικής απόφασης που θα προστατεύει την αλυσίδα οικοδομή-τουρισμος-οικοδομη και οχι ο ενας κλάδος να δημιουργεί πρόβλημα στον άλλον.
Θέλουμε να καλέσουμε τα μέλη μας που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν τον ίδιο πρόβλημα άλλα δεν ειχαν που να απευθυνθούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζι με το σωματείο στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και από κοινού να κινηθούμε στην εξεύρεση μιας λύσης σε συνεργασία με τον Δημο και με τις τοπικές αρχές.

Παρακάτω η επιστολή του σωματείου μας προς τον Δημο Μήλου Αρ. Πρωτ. 2157/25-04-2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΠΡΟΣ_ΔΗΜΟ_ΜΗΛΟΥ_Κανονιστική_απόφαση_Page_1.jpg

ΕΠΙΣΤΟΛΗ_ΠΡΟΣ_ΔΗΜΟ_ΜΗΛΟΥ_Κανονιστική_απόφαση_Page_2.jpg

 

Ακολουθήστε μας