ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Ανακοίνωση Δημάρχου Μήλου

 

Ακολουθεί ανακοίνωση του Δημάρχου Μήλου, κ.Εμ.Μικέλη:

"Ακολουθώντας το κλίμα των ημερών και με προφανή κίνητρα, συνεχίζεται τεχνηέντως η άνοδος του «πολιτικού θερμομέτρου» και η προσπάθεια δυσφήμησης μου. Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε μαζί μου η εφημερίδα «Κοινή Γνώμη», αναφέρθηκα στον προβληματισμό μου για τις υψηλές τιμές καταλυμάτων τα οποία δεν συμβαδίζουν με τις παρεχόμενες σε αυτά υπηρεσίες και όχι στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου, για τον οποίο κατα γενική ομολογία παρατηρείται υποδειγματική αναβάθμιση υπηρεσιών. Η φρενήρης τουριστική ανάπτυξη της Μήλου, παράλληλα με τις ευκαιρίες ανάπτυξης που δημιουργεί, αφήνει περιθώρια σε χαμηλότερου επιπέδου καταλύματα να υπέρ τιμολογούν το προϊόν που προσφέρουν , δημιουργώντας κακές εντυπώσεις και κριτικές για το νησί μας.

Αναφορικά με την εστίαση, της οποίας την ποιότητα ουδέποτε έθιξα, η τοποθέτηση μου έγινε με βάση άρθρα που κατά διαστήματα αναρτούν ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας, οι οποίες κάνουν αναφορά στις υψηλές τιμές που καλούνται να πληρώσουν οι επισκέπτες των Κυκλάδων και σε αρκετά από αυτά της Μήλου ειδικότερα. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου ξενοδόχων Μήλου στο «ΒΗΜΑ» άλλωστε, το ποσό που θα πληρώσει ένα ζευγάρι σε ένα οικονομικό εστιατόριο της Μήλου κυμαίνεται από 60-70€, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Όπως είναι αυτονόητο, μόνο ανησυχία μπορεί να μου προκαλούν τέτοιου είδους αναφορές, ως προς την διάρκεια του τουριστικού μας προϊόντος.
Η αύξηση των τελών των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον Δήμο Μήλου τέλος, η οποία αγγίζει όλους τους Δημότες συνολικά (επιχειρηματίες και μή) δεν θεωρούμε πως επηρέασε τις τιμές που καλείται να πληρώσει ο επισκέπτης της εκάστοτε επιχείρησης. Ήταν δε αναγκαία, για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Η κατηγορία προς το πρόσωπο μου για υπονόμευση ολόκληρου του τουριστικού κλάδου αγγίζει τα όρια της ηθικής και πλήρη διαστρέβλωση των λεγόμενων μου!
Στόχος μας είναι πάντα ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες μας στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, μέσα από τις χρηματοδοτήσεις για έργα ζωτικής σημασίας που εξασφαλίσαμε, τα οποία θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται το προσεχές διάστημα.

Ελπίζω εφεξής, η προεκλογική αντιπαράθεση να περιλαμβάνει ουσιαστικά επιχειρήματα και όχι παραποίηση των λεγόμενων μου και διαστρεβλώσεις με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων."

Ακολουθήστε μας