ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Η ΜΗΛΟΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ


"Γιατί, η άγρια,πανέμορφη Μήλος πρέπει να είναι ο επόμενος σταθμός σας στο ελληνικό νησί". Με αυτό τον τίτλο ο βρετανικός Independent παρουσιάζει ένα εκτενές αφιέρωμα έπειτα από επίσκεψη της δημοσιογράφου Lucy Thackray στο κυκλαδίτικο νησί.

Η περιγραφή αρχίζει με το συγκλονιστικό όπως το αποκαλεί σεληνιακό τοπίο του Σαρακίνικου "ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στο νησί της Μήλου". Ακολουθούν ο Αδάμαντας , τα Πολλώνια και το Κλέφτικο ενώ όλες οι παραλίες συνοδεύονται από το σχόλιο "το να σκαρφαλώνεις στα απίστευτα ομαλά νερά του Αιγαίου καθώς το ζωηρό απόγευμα τελειώνει σε λίγη ώρα και μετά στο ηλιοβασίλεμα, είναι παράδεισος".

Στο ίδιο αφιέρωμα υπάρχουν εκτενείς αναφορές για την Πλάκα, το Κλήμα, τα Μανδράκια, την παραλία της Αγίας Κυριακής και το Παλιοχώρι " ένας περίεργος συνδυασμός άμμου και γοητείας".
Το αφιέρωμα, εκτός από τις περιγραφές, συνδυάζεται με ταξιδιωτικό οδηγό με προτάσεις και ιδέες για τον τρόπο πρόσβασης αλλά και την κίνηση στο νησί.

Ο Δήμος Μήλου προσεγγίζει συστηματικά τη βρετανική τουριστική αγορά ακόμα και με δράσεις με θεματικό περιεχόμενο όπως ήταν η προωθητική ενέργεια στο Λονδίνο για την προώθηση του γαμήλιου τουρισμού τον περασμένο Δεκέμβριο. Και όπως ήδη έχει φανεί από τις αρχές του έτους, κερδίζει τις προτιμήσεις των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είχε αναφέρει και η ταξιδιωτική ιστοσελίδα holidayextras.com η οποία συνεργάζεται με ένα δίκτυο άνω των 8.000 ταξιδιωτικών πρακτόρων και με 4.000 συμφωνίες αποκλειστικής συνεργασίας καθώς και με την TUI UK, την Easyjet και το CO -OP Travel.
Υπενθυμίζεται ότι και το Travel offpath στο άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης για το 2023» είχε προτείνει τη Μήλο μαζί με την Κέρκυρα και τη Ρόδο, σε μια επιλογή ανάμεσα σε 227 άλλα νησιά για το καλοκαίρι του 2023. Επρόκειτο επίσης για μια σημαντική προβολή για τη Μήλο, δεδομένου ότι το Travel OffPath είναι μια κορυφαία στον κόσμο ανεξάρτητη πηγή ταξιδιωτικών ειδήσεων, που παρέχει τις πιο ενημερωμένες και σχετικές ειδήσεις για ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο που διαβάζονται από 2 έως 3 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα.
Η Μήλος όμως παρουσιάστηκε και ως τόπος για μόνιμη εγκατάσταση συνταξιούχων σύμφωνα με το International Living που δημοσιεύει τον AnnualGlobalRetirementIndex, με τα καλύτερα μέρη για να συνταξιοδοτηθεί κανείς, στα οποία περιλαμβάνονται και περιοχές της Ελλάδας.

https://www.independent.co.uk/travel/europe/greece/milos-greek-island-greece-b2389594.html

Ακολουθήστε μας