ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Η ΜΗΛΟΣ ΣΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΔΗΜΟΦΙΛΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ STAYCATION

 



Στο top10 των δημοφιλών νησιών της Ευρώπης για staycation είναι η Μήλος! Το ελληνικό νησί επιλέχτηκε ως ιδανικό για διακοπές χαλάρωσης, μαζί με Ποζιτάνο στην Ιταλία, το Isle of Skye στη Σκωτία και το Λίνταου στη Γερμανία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Future Market Insights (FMI), η αγορά staycation προβλέπεται να φτάσει τα 758,1 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2033 (με CAGR 8% από το 2023 στο 2033), πράγμα που πιστοποιεί την επίτευξη των ποιοτικών στόχων του νησιού, σύμφωνα με τη στρατηγική του.


Staycation είναι οι διακοπές που περνά κάποιος στη χώρα καταγωγής του ή γύρω από την πόλη του αντί να ταξιδεύει στο εξωτερικό. Έχει γίνει σιγά σιγά η μεγαλύτερη τάση. Η έννοια staycation αναγνωρίστηκε παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που έπληξε τις ΗΠΑ κατά την περίοδο 2007–2010. Μεταφέρθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης που επίσης επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Η ιδέα έγινε γρήγορα ακόμη πιο δημοφιλής όταν η πανδημία οδήγησε τον κόσμο να ακυρώσει διακοπές, επανασυνδέσεις, επαγγελματικά ταξίδια κ.λπ.
Οι βασικές χώρες που είναι ανεπτυγμένη η τάση staycation είναι μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, η Γερμανία και η Γαλλία.
Το υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει κερδίσει μεγάλη ανάπτυξη. Έδωσε την δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται από οπουδήποτε και ως εκ τούτου, η «εργασία με θέα» έχει γίνει πλέον η νέα τάση. Το staycation είναι κατάλληλο για άτομα που θέλουν μια αλλαγή στο περιβάλλον τους χωρίς να χρειάζεται να πάρουν καμία άδεια από την εργασία.

https://www.tourismtoday.gr/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%af%cf%83%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-staycation-%ce%ad%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%bf-2033-top-%cf%80%cf%81%ce%bf/

 

Ακολουθήστε μας