ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Παρουσίαση ελληνικών προορισμών στην τουριστική αγορά της Ν. Αφρικής

 

Στο πλαίσιο προώθησης του ελληνικού τουρισμού στην πολλά υποσχόμενη αγορά της Νότιας Αφρικής, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20.09.2023, εκδήλωση ενημέρωσης σημαντικών εκπροσώπων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Νότια Αφρική, το Γενικό Προξενείο του Γιοχάνεσμπουργκ και την εταιρεία συμβούλων MTC GROUP.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Γενικός Πρόξενος κ. Κωνσταντίνος Χατζηθωμάς και ακολούθησε ομιλία της Προέδρου του ΕΟΤ, κυρίας Άντζελας Γκερέκου, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία του κλάδου και στις δυνατότητες ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Αφρικής.

Ο Πρόεδρος της ΜΤC Group, κ. Νότης Μαρτάκης, παρουσίασε ελκυστικούς, γνωστούς αλλά και νέους τουριστικούς προορισμούς : Μύκονος, Πάρος, Μήλος, Τήνος, Σύρος, Ελαφόνησος, Αρχαία Ολυμπία και προσκάλεσε τους συμμετέχοντες να τους επισκεφθούν, προσφέροντας ειδικά vouchers.

Ο τομέας του εξερχόμενου τουρισμού από τη Νότια Αφρική προς την Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με πολλά τουριστικά πρακτορεία να προσφέρουν πακέτα διακοπών στην Ελλάδα. Οι Νοτιοαφρικάνοι τουρίστες αναζητούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με ξεκούραση σε παραλία και επίσκεψη σε μνημεία, για οικογενειακές διακοπές ή διακοπές ζευγαριών. Η ζήτηση για θεωρήσεις εισόδου στην Ελλάδα βαίνει αυξανόμενη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Johannesburg, η Νότια Αφρική εμφανίζει σημαντικά πλεονεκτήματα για την ελληνική επιχειρηματική εξωστρέφεια, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός Ομογενών (περίπου 45.000 άτομα), πολλοί εκ των οποίων, με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα, κυρίως (αλλά όχι μόνο) στους κλάδους τροφίμων-ποτών, εστίασης, καναλιών διανομής, real estate κλπ. Αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία της Υποσαχαρικής Αφρικής, είναι η πλέον βιομηχανοποιημένη αφρικανική χώρα, σημαντικός εμπορικός εταίρος για χώρες της Υποσαχαρικής Αφρικής και επιχειρηματική πύλη εισόδου προς αυτές, λόγω των συγκριτικά καλύτερων υποδομών μεταφορών, επικοινωνιών και αναπτυγμένου χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ακολουθήστε μας