ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Φίλιππος Φόρτωμας στην Βουλή: Νευραλγικής σημασίας η συμβολή των αεροδρομίων στην ανάπτυξη των Κυκλάδων

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε χθες ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ενσωμάτωση δύο οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρησιμοποίηση μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές και για την προώθηση της υλοποίησης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.
Στην ομιλία του, ο βουλευτής, ανέδειξε ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα την διάταξη με την οποία ενισχύονται με προσωπικό οι περιφερειακοί αερολιμένες. Ο κ. Φόρτωμας, τόνισε ότι η αύξηση των αφίξεων επισκεπτών, αλλά και η συνταξιοδότηση του υφιστάμενου προσωπικού έχει οδηγήσει σε ανάγκες ενίσχυσης των περιφερειακών αεροδρομίων με προσωπικό.
Ο βουλευτής, εξήγησε ότι με την αύξηση του ορίου ημερών μετακίνησης εκτός έδρας του προσωπικού, παρέχεται η δυνατότητα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να κατανείμει πιο εύλογα το προσωπικό της μεριμνώντας ιδιαιτέρως για αεροδρόμια που δέχονται εποχικά αυξημένη κίνηση επισκεπτών, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως συμβαίνει στα αεροδρόμια της Νάξου, της Πάρου της Μήλου και της Σύρου, τα οποία ωφελούνται από την ρύθμιση.
Οκ. Φόρτωμας, ανέδειξε επίσης το νευραλγικής σημασίας ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων στον κρατικό αερολιμένα της Μήλου και της ανάληψης πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των υποδομών του. Τέλος, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση αυτών των ενεργειών θα μπορέσει η Μήλος να γυρίσει σελίδα και στον τουρισμό, καθώς ο ενισχυμένος αερολιμένας θα εξασφαλίσει και την αύξηση της δυναμικής της επιβατικής κίνησης.

Ακολουθήστε μας