ΥΓΕΙΑ

Υγεία

Η σημασία των πρώτων βοηθειών

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 09/5/2023 στις 09:30 το πρωί, μέλος της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου (Ο.Ε.ΔΙ.Μ.) βρέθηκε τυχαία σε περιστατικό όπου ένας συνάνθρωπός μας έχασε τις αισθήσεις του, σε κοντινή του απόσταση. Το εκπαιδευμένο σε Α' Βοήθειες μέλος της Ο.Ε.ΔΙ.Μ., έσπευσε άμεσα προς βοήθεια και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν ζωτικές ενδείξεις οπότε ξεκίνησε μαλάξεις Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) καταφέρνοντας μετά από λίγο να επαναφέρει στη ζωή τον άτυχο άνδρα. Παράλληλα, είχε επιβεβαιώσει πως είχε ειδοποιηθεί το Κ. Υγείας και παρέμεινε μαζί με τον ασθενή μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Στο μεσοδιάστημα χρειάστηκε να του κάνει μαλάξεις Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), άλλες δύο φορές. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Κ. Υγείας Μήλου και στην συνέχεια όπως πληροφορηθήκαμε, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το περιστατικό αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση όλων μας στις Α' Βοήθειες και πώς μπορεί η σωστή εκπαίδευση να δώσει την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο να ζήσει, τη στιγμή που η ζωή του χάνεται.

Για το λόγο αυτό και η Ο.Ε.ΔΙ.Μ. οργανώνει δύο φορές τον χρόνο Σεμινάριο Α' Βοηθειών σε συνεργασία με το Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τόσο για τα μέλη της αλλά και για όλους τους πολίτες της Μήλου που θέλουν να πάρουν την σημαντική αυτή γνώση και εκπαίδευση, με πιστοποίηση!

Στην επόμενη ανακοίνωση διεξαγωγής σεμιναρίων Α΄ Βοηθειών, μην μείνεις αμέτοχος! Δεν ξέρεις ποτέ, πότε θα χρειαστεί να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου ή το συγγενικό σου πρόσωπο. Σωστές γνώσεις, μπορούν να σώσουν μια ζωή!

Το μέλος της ομάδας μας είναι ο Αντώνης Μάλλης (Άτσαλος) και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη γενναιότητα του, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα που έδειξε να σώσει τον συνάνθρωπό του, χρησιμοποιώντας σωστά τις γνώσεις διάσωσης για τις οποίες έχει λάβει εκπαίδευση.

Ακολουθήστε μας