Αυτοδιοίκηση

ΦΛΩΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΤΗ : ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙO

Οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ είναι πολύ σημαντικές, γιατί η Περιφέρεια είναι αρμόδια για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των νησιών, την ανεύρεση και κατανομή πόρων για την πραγματοποίηση των έργων που την αφορούν, όπως και την επιτήρησή τους. Στην περιφέρειά μας έπειτα από 9 χρόνια διοίκησης από τον κ. Χατζημάρκο και την παράταξή του, οι ελλείψεις είναι σημαντικότατες σε όλους τους τομείς.

    Η παράταξη  #ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ , με υποψήφια Περιφερειάρχη τη  Χρύσα Καραγιάννη (methnChrissa), κομίζει μια άλλη πρόταση για τα νησιά μας.
    Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ πρέπει να είναι βιώσιμη, με σεβασμό στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, με ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ  και χρήσεις γης .
    Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ θα πρέπει να στηριχθεί, με μελέτη της φέρουσας ικανότητας των νησιών που θα τα προστατεύσει από την ανάπτυξη χωρίς όρους και όρια..Υπάρχουν επίσης  δυνατότητες ανάπτυξης και νέων μορφών τουρισμού, ανάλογα με τη φυσιογνωμία του κάθε νησιού. Υπάρχουν όμως και νόμοι  της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επηρεάζουν αρνητικά τα νησιά μας, και πρέπει να διεκδικήσουμε την αλλαγή τους:
- Οι ΠΑΡΑΛΙΕΣ πρέπει να επιστρέψουν στη διαχείριση των δήμων και να είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. 
-Οι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ πρέπει να καταργηθούν, αφού παρακάμπτουν  τα τοπικά χωροταξικά και τη φέρουσα ικανότητα των νησιών, με τις ευλογίες και τις υπογραφές του Υπουργείου Ανάπτυξης
-Οι περιοχές ΝATURA πρέπει να προστατευτούν από επίδοξους επενδυτές..
 Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  στον τουρισμό και γενικότερα στα νησιά μας, πρέπει να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με συλλογικές συμβάσεις και τακτικούς ελέγχους για την εφαρμογή τους.
    Η ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ των νησιών με τον Πειραιά και μεταξύ τους, θα πρέπει να σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των κατοίκων και το χειμώνα, με συνεργασία Δήμων και Περιφέρειας, ώστε να διεκδικηθεί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που υπογράφει για τα δρομολόγια. Οι τιμές των εισητηρίων είναι δυσβάσταχτες...να διεκδικήσουμε να μειωθούν στα επίπεδα πριν τις αυξήσεις, αφού πλέον η τιμή των καυσίμων έχει μειωθεί.
Το ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ, πρέπει να επεκταθεί και να ενισχυθεί, ώστε να βοηθήσει και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας γενικότερα.Είναι ένα σπουδαίο μέτρο, πυλώνας της νησιωτικής πολιτικής, αλλά η σημερινή κυβέρνηση το έχει εντελώς απαξιώσει.
Προβλήματα όμως υπάρχουν και στις ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ στα νησιά με τα δρομολόγια των λεωφορείων το χειμώνα, με τη μεταφορά των μαθητών κλπ, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Η συνεργασία με τους δήμους και ανάπτυξη ενός συμπεριληπτικού σχεδίου για τις ανάγκες των κατοίκων, είναι απαραίτητα.
    Στον τομέα της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ είμαστε υπέρ της πράσινης μετάβασης με διαβούλευση με τις κοινωνίες των νησιών μας και μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων.
     Η ΥΓΕΙΑ  είναι πυλώνας της ασφάλειας των νησιωτών, που πρέπει να ενισχυθεί σε όλα τα νησιά μας και να μελετηθούν σοβαρά και σταθερά οικονομικά και όχι μόνο , κίνητρα για τους γιατρούς. Χρειάζεται να εξοπλιστούν πλήρως τα υπάρχοντα ιατρεία, αλλά να δημιουργηθούν και νέα με βάση τις σημερινές ανάγκες.
    ΠΑΙΔΕΙΑ ,δημόσια και δωρεάν σε φροντισμένα σχολικά κτίρια και με το όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό στην ώρα του. Στα πλαίσια των πολιτικών νησιωτικότητας να διεκδικήσουμε μόνιμες προσλήψεις και παράλληλη στήριξη σε όλα τα παιδιά που τη χρειάζονται. Επίσης πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους που οδηγούν σε διαρροή μαθητών και να προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε. 
     Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ χρειάζεται ενίσχυση που θα μειώνει τα κόστη παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, με το μεταφορικό ισοδύναμο. στις μεταφορές  Χρειάζονται κίνητρα - στα πλαίσια και πάλι της νησιωτικότητας -σε νέους ανθρώπους να μείνουν στα νησιά και να ασχοληθούν με αυτόν, ώστε να αποφύγουμε τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού.
    Αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι οι έλεγχοι στον τομέα του ΕΜΠΟΡΙΟΥ, κάτι που προφανώς δε γίνεται, αν δούμε τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών στα νησιά μας. Ένα πρόσθετο μέτρο που μπορούμε να διεκδικήσουμε για την αντιμετώπιση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, είναι να μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ στα προ κρίσης επίπεδα.
    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πρέπει να διεκδικήσουμε να επιστρέψει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Οι πρόσφατες καταστροφές έδειξαν το επίπεδό της στη χώρα μας και την ανάγκη προτεραιότητας σε αυτή, αλλά και ενός οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης κρίσεων με ξεκάθαρες αρμοδιότητες κια τομείς ευθύνης. 
    ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, έχουν πολλές ελλείψεις -δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια,ύδρευση, αποχέτευση, σκουπίδια...κάθε νησί έχει τις ιδιαιτερότητές του και πρέπει να σκύψουμε πάνω σ΄αυτές .Τα έργα πρέπει να σχεδιάζονται με σκοπό τα οφέλη των πολλών και να εξυπηρετούν ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. 
     ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ επίσης υστερούν πολύ στα νησιά μας. Χρειαζόμαστε στέγες για ΑμεΑ, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κι εδώ η Περιφέρεια θα πρέπει να καταγράψει τις ανάγκες και να σχεδιάσει για το κάθε νησί ξεχωριστά,αλλά και για όλα μαζί ως σύνολο.Θα πρέπει επίσης να δούμε ένα πρόγραμμα για την προσβασιμότητα σε όλα τα νησιά...η κατάσταση που υπάρχει είναι τριτοκοσμική.
 Υπάρχουν όμως και δράσεις οι οποίες μπορούν να κάνουν τα νησιά μας ελκυστικούς τόπους για κατοικία, και εργασία:
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ με οικονομική ενίσχυση των αντίστοιχων συλλόγων,  και με διασύνδεση μεταξύ τους
-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ που θα αφορά δημόσιους λειτουργούς, αλλά και ευάλωτες ομάδες κατοίκων των νησιών μας.
-Ενίσχυση των ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ,  που θα μειώσει τις μετακινήσεις εκτός νησιού
-Δράσεις ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, με κυκλικά προγράμματα για εργαζόμενους και επιχειρηματίες
-Μείωση φορολογίας εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ για νησιά κάτω των 3000 κατοίκων.
    Η παράταξή μας θα αγωνιστεί για την πραγματοποίηση των στόχων της με : 
-διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων
-στρατηγικό σχεδιασμό 
-δικαιοσύνη στην κατανομή των πόρων στα νησιά, ανάλογα με τα αναπτυξιακά και δημογραφικά τους χαρακτηριστικά.
    Αν δε σας ικανοποιούν αυτά που βιώνετε στο Νότιο Αιγαίο κι αν ονειρεύεστε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για εσάς και τις επόμενες γενιές ,
                   ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ ΝΑ  ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ...
 
                                                            ΚΑΙΣΑΡΙΤΗ ΦΛΩΡΑ
                                       ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΟΥ

Ακολουθήστε μας